Background image of our amphitheatre mowed in the side of the dike during our exhibition on June 16th 2023
klik om Youtube embed te laden

Fietsen, Lopen, Liggen

Fietsen

Als je van het begin tot het eind van de Rotte fietst, ervaar je de grote overgang van het stedelijke naar het landelijke landschap. Het Land van Chabot ligt precies op het keerpunt van deze verandering van de omgeving. Als je naar deze plek fietst, verdwijnen de hoge kantoorgebouwen om je heen, en ze worden vervangen door kleine woonhuizen, polders, en de snelweg die de grond induikt. Als je je verdiept in het gebied, het gebied betreedt, of de geschiedenis ervan ontdekt, zul je versteld staan van alle veranderingen die het land heeft doorgemaakt. Vandaag de dag beïnvloed de onzekerheid over de toekomst het gebied, waardoor men kan fantaseren over hoe het eruit zal zien in de toekomst, als de snelweg zich wortelt, en het landschap zich ontwikkelt.

Lopen

Wanneer je het Land van Chabot betreedt, kun je langs de onaangeraakte rivieroevers nog steeds de essentie van het originele landschap ervaren. Deze openheid, versierd met kleine stukken van ongetemde wildbloemen en grassen, wekt de indruk dat het landschap bestaat uit één groot olieverfschilderij. Terwijl je van de rivier de Rotte de buitenkant van de dijk afdaalt, neem je de hoogteverschillen van het landschap langzaam waar. De rivier verdwijnt achter je, terwijl je omarmd wordt door de bloeiende vegetatie, en het verzonken terrein veroorzaakt meteen een gevoel van afstand tot de buitenwereld. Je voelt je verbonden met de natuur, en losgekoppeld van alle menselijke voorzieningen.

Liggen

Liggen is een meeslepende ervaring. De grassen waar je normaal gesproken op neerkijkt groeien nu op dezelfde hoogte, je hebt ze nog niet eerder van zo dichtbij bekeken. Ze lijken te fluisteren terwijl ze deinen in de wind. Met deze nieuwe blik heb je geen zicht meer op de uitgestrekte groene velden; de hemel wordt je voornaamste gezichtspunt. Je voelt je vrij om de eenzaamheid van het landschap te voelen, zonder beïnvloed te worden door omstanders. Ook al hoor je nog steeds het onrustige geluid van de snelwegwerkzaamheden, brengen de geluiden van de eenden, vogels en planten je terug in je gemoedsrust.

Start End